Kiropraktik kan förebygga idrottsskador
Kiropraktorerna Vejlo - Kiropraktik för alla                  tel: 026-100070
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Bärsele
Föräldrarledighet
Föräldrargrupp?
God start!
Vem är det som går till Kiropraktorn?

Populäraste inläggen

Baby & kiropraktik
IMS - Dry Needling
Kortbetalning
Facebook
Valbo FF

Kategorier

AB Kiropraktorerna Vejlo
alpint
astma
Barn behandling
bebis
Brynäs hockey
Dry Needling
Föredrag
föreläsning
Friskvård
Gävle kiropraktorerna
hälsa
HLR
huvudvärk
huvudvärk & migrän
Idrott & kiropraktik
Kiropraktik
Kiropraktor Klinik
kost
Milla
Prehab
Sandvikens Kiropraktorklinik
smärta
Spädbarn
Tidsbokning & öppet-tider
Uppsala Kiropraktorklinik
wellness
drivs av

Min blogg

Kiropraktik kan förebygga idrottsskador

En ny forskningsstudie visar att kiropraktisk behandling kan förebygga idrottsskador. Studien var en randomiserad kontrollerad klinisk studie som undersökte förekomsten av muskelbristningar i hamstringsmuskeln (baksida lår) hos "Australien Rules" fotbollsspelare.
De jämfördes den "vanliga vården" som spelarna fick (medicinering, manipulation från sjukgymnaster,massage och specifik rehabilitering) med den "vanliga vården" plus kiropraktisk vård, i studien. Spelarna besökte en kiropraktor minst en gång i veckan, i sex veckor, sen varannan vecka i tre månader och därefter en gång i månaden för resten av säsongen.

Resultatet av studien visade bland annat att förekomsten av muskelbristningar i benen minskade från 27.6% till 3.6% i gruppen som fick kiropraktisk behandling, vilket är ett mycket signifikant resultat. Spelarna fick även fylla i ett formulär, för att ta reda på deras  generella hälsotillstånd. Gruppen som fick kiropraktisk behandling hade upplevt en signifikant förbättring i deras hälsostatus. Dessutom var kiropraktor behandlingarna fria från biverkningar, dvs inte en enda negativ reaktion till behandling rapporterades av spelarna.

Resultaten av studien går i linje med de grundliga och vitalististiska principerna inom kiropraktik. Det vill säga att den kiropraktiska vården inte användes som en behandling för muskelbristning utan som en optimering av atleternas neurologiska, muskulära och skelettala system. En kropp som fungerar utan störningar är följaktligen mer balanserad samt mindre benägen att utveckla skador och den allmänna hälsan och välbefinnandet är förbättrat.

Studien påvisar även det vi kallar för en “icke lokal effekt” av kiropraktisk vård på människokroppen”. Det vill säga att spelarna justerades i bröstryggen, ländryggen samt bäcken och detta hade en effekt på hur musklerna i benen fungerade.

0 kommentarer på Kiropraktik kan förebygga idrottsskador:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint