Kiropraktik för Baby
Kiropraktorerna Vejlo - Kiropraktik för alla                  tel: 026-100070
RSS Följ Bli fan

Tillhandahålls av FeedBurner


Senaste inläggen

Bärsele
Föräldrarledighet
Föräldrargrupp?
God start!
Vem är det som går till Kiropraktorn?

Populäraste inläggen

Baby & kiropraktik
IMS - Dry Needling
Kortbetalning
Facebook
Valbo FF

Kategorier

AB Kiropraktorerna Vejlo
alpint
astma
Barn behandling
bebis
Brynäs hockey
Dry Needling
Föredrag
föreläsning
Friskvård
Gävle kiropraktorerna
hälsa
HLR
huvudvärk
huvudvärk & migrän
Idrott & kiropraktik
Kiropraktik
Kiropraktor Klinik
kost
Milla
Prehab
Sandvikens Kiropraktorklinik
smärta
Spädbarn
Tidsbokning & öppet-tider
Uppsala Kiropraktorklinik
wellness
drivs av

Min blogg

Kiropraktik för Baby

 
Nu ska babyn till en kiropraktor
 
d. 10 Oktober 2011, kl. 08:17 av Ritzau / alos för TV 2 Danmark
Kiropraktik av babier påminner mer om massage än vanlig kiropraktik, som vuxna får".
 
Fler föräldrar söker hjälp för sina mycket unga barn till kiropraktorn när barnet skriker "helt onaturligt mycket".
 
En tur till kiropraktorn förknippas av många med att bli knäckt eller få en led satt på plats. Därför kan det vara svårt att föreställa sig ett barn i händerna på en kiropraktor.
 
Nya siffror från regionerna visar att allt fler mycket unga barn i åldern noll till två år behandlas av en kiropraktor. År 2010 var siffran nästan 12.000 och det är en fördubbling på bara fyra år, skrev 24 timmar. Denna siffra representerar barn under ett års ålder, till största delen. Under 2010 var det nästan 7000 barn som behandlades av en kiropraktor.
 
Ökningen kommer inte som någon överraskning för kiropraktor Birgitte Holt, som i 20 år har specialiserat sig på att behandla spädbarn. Hon har sett en stor tillströmning av mycket små barn på sin klinik i de senaste åren."Föräldrar brukar söka hjälp från mig eftersom deras barn gråter alltför mycket. Frustration och maktlöshet de känner när de inte kan trösta sina barn, driver dem till att något måste hända", säger hon till 24 timmar. 
 
Kolik kan behandlas
 
särskilt spädbarn med kolik få hjälp av ett besök hos en kiropraktor. Tidigare trodde man att kolik var ett uttryck för problem med magen, men i dag täcker begreppet ett brett spektrum av olika orsaker till okontrollerbar gråt. 
Lise Hestbæk, senior forskare vid Nordiska institutet för Kiropraktik och Klinisk Biomekanik, anser att föräldrar i dag inte bara accepterar om deras barn har kolik."Precis som våra farföräldrar tidigare accepterade att ha artros i höften och därmed svårigheter att gå när de uppnått en viss ålder, så accepterades även barnets gråt, eftersom" det går ju över igen. "Idag behöver vi nya höfter och" kolik "måste behandlas, vilket är en positiv utveckling. - speciellt om du kan förhindra vissa följdtillstånd ", säger hon till 24 timmar. 
 
Minskar smärtan
 
Gunild Hoeg, som har arbetat som sjuksköterska i 16 år, anser att föräldrar idag är mycket mer benägna att söka hjälp på annat håll än hos en allmänläkare. I hennes jobb, besöker hon många familjer med spädbarn."När jag kommer ut till en familj med en nyfödd, så jag gör ett barn-studie. Och jag upptäcker ibland att barnet drar sig tillbaka, det vill säga om något stör barnet och ger den smärta. När barn har smärta, undviker de ofta att göra något. Till exempel kanske ett barn bara kan ligga med huvudet åt den ena sidan ", säger hon till 24 timmar.
Gunild Høeg känner till många exempel där föräldrar har haft positiva upplevelser av ett besök hos en kiropraktor."Det är mycket viktigt, att man utesluter andra orsaker till obehag, som även en läkaren kan bedöma. När man inte blir av med problemet så är en kiropraktisk utvärdering ett bra alternativ "säger hon till 24 timmar. 
 
Massage och gymnastik
 
Birgitte Holt kan förstå att många föräldrar kan vara nervösa för att skicka sina minstingar till en kiropraktor:". Det finns fördomar om att kiropraktik är våldsamt. På en vuxen ska du anstränga dig lite mer för att få en stel rygg, för att lossa, men inte på en baby", säger hon och fortsätter:"Det viktiga är att lugna föräldrarna och förklara att den kiropraktiska behandling som deras barn bör få, inte alls liknar sättet de själva behandlas på. Du skräddarsyr behandlingen för varje patient och ålder", säger hon till 24 timmar.
 
På mycket små barn påminner behandlingen om gymnastik-liknande rörelser, man puttar lätt med fingertopparna på de drabbade områdena, säger Birgitte Holt:"Det är inte något som vi står och trycker hårt på barnen eller rycker i dem. Vi behandlar dem försiktigt för att underlätta rörligheten för både spända muskler och dåligt fungerande leder."

0 kommentarer på Kiropraktik för Baby :

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint