top of page

Leg. Kiropraktor

Karin Vejlo Flaget

M.Sc, ICCSP, CFMP

- Master of Health Science and Clinical Biomechanics

- Internationally Certified Chiropractic Sports Practitioner

- Certified Functional Medicine Practitioner

Leg. kiropraktor med 6-årig internationellt godkänd universitetsutbildning i kiropraktik (Master of health science and clinical biomechanics) från Det Syddanske Universitetet i Odense, Danmark.

Karin har därefter jobbat på en av Danmarks största kiropraktorkliniker. Hon har vidareutbildat sig inom idrottskiropraktik genom FICS (Federation Internationale Chiropractic du sport) och har därmed möjlighet att åka på internationella idrottsevenemang som officiell kiropraktor och har fått titeln ICCSP (internationellt certifierad idrottskiropraktor). Karin har jobbat som kiropraktor på VM i både dragkamp och VM i kickboxning.

Karin har vidareutbildat sig inom Funktionsmedicin och certifierat sig inom det också (Certified Functional Medicine Practitioner).

Har dessutom vidareutbildat sin inom kiropraktik för barn, spädbarn och gravida.

Målet är att hjälpa så många människor som möjligt, i alla åldrar, till en bättre hälsa. Det är viktigt att inte bara fokusera på smärta, utan att öka livskvaliteten genom att ha ett väl fungerande nervsystem, så att kroppen fungerar på bästa sätt.


Nu får hon själv sitt nervsystem checkat med jämna mellanrum av en annan kiropraktor (Dr Flaget), även om hon inte har några symptom, bara för att kroppen och nervsystemet ska fungera optimalt och för att bibehålla god hälsa. Hon lever så klart efter den funktionsmedicinska modellen själv också, precis som resten av familjen. 

Karin är uppvuxen i Sandviken, men gick på Det alpina riksidrottgymnasiet i Malung. Efter det flyttade hon till USA där hon studerade idrott & hälsa i 2 år, samtidigt som hon tävlade for skolans alpina skidlag.


Hennes största fritidsintressen är träning, kost och hälsa för hela familjen, vilket hon också har stor nytta av i sitt arbete som kiropraktor.

Karin behandlar många olika typer av patienter, bl.a. många bebisar/barn och idrottsmän.


Kontakta Karin Vejlo Flaget här via mail: karin@kiropraktorernavejlo.com 


Leg. Kiropraktor

Erlend Vejlo Flaget

M.Sc, ICCSP, CFMP

- Master of Health Science and Clinical Biomechanics

- Internationally Certified Chiropractic Sports Practitioner

- Certified Functional Medicine Practitioner

Leg. kiropraktor med 6-årig internationellt godkänd universitetsutbildning i kiropraktik (Master of health science and clinical biomechanics) från Det Syddanske Universitetet i Odense, Danmark. Sitter med i styrelsen i LKR (Legitimerade kiropraktorers riksorganisation) och i IKS (idrottskiropraktik Sverige), vilket han även var med och startade upp tillsammans med Karin Vejlo Flaget. År 2016 blev han nominerad till årets kiropraktor.

Erlend har jobbat på en av Danmarks största kiropraktorkliniker. Nu jobbar han på våra egna kliniker och hinner dessutom med att jobba med Brynäs A-lag i hockey och på Gävle psykolog och friskvårdsmottagning.

Erlend har vidareutbildat sig via ett amerikanskt universitet, inom funktionell medicin, eller funktionsmedicin och fått titeln CFMP (certified functional medicine practitioner). Läs mer om funktionell medicin här.

Han har dessutom vidareutbildat sig inom idrottskiropraktik genom FICS (Federation Internationale Chiropractic du sport) och har därmed möjlighet att åka på internationella idrottsevenemang som officiel kiropraktor och har fått titeln ICCSP.

Har dessutom vidareutbildat sin inom kiropraktik för barn, spädbarn och gravida.

Erlend är uppvuxen i Hemsedal, Norge. Han har tävlat aktivit i alpint och studerat på det alpina riksidrottsgymnasiet i Hovden och läst idrott på Norges idrottshögskola. Dessutom har han jobbat som officer i Norge i 5 år.


Erlends intresse och utbildning inom idrott och hälsa, är något som han har stor nytta av i sitt jobb som kiropraktor.


Han får själv sitt nervsystem checkat med jämna mellanrum av en annan kiropraktor (Dr Vejlo Flaget), även om han inte har några symptom, bara för att kroppen och nervsystemet ska fungera optimalt och för att bibehålla god hälsa. Dessutom lever han så klart enligt den funktionsmedicinska modellen också.


Kontakta Erlend Vejlo Flaget här via mail: erlend@kiropraktorernavejlo.com

Marielle Roslund

- Cert. Massageterapeut

- Cert. QINOpraktikterapeut

- Personlig Tränare

- Diplomerad Manuell terapeut

Marielle utbildade sig till cert. Massageterapeut 2008. Från och med september 2018, jobbar hon hos oss på Kiropraktorerna Vejlo, vilket vi är så glada för.

Utgångspunkten i Marielles behandlingar är också att fokusera på kroppen som helhet, vilket är vår filosofi på kliniken.

Med detta helhetstänkande i åtanke vidareutbildade Marielle sig till Personlig Tränare och komponerar nu ofta ihop personliga träningsprogram. Träning har alltid varit en stor del av Marielles liv och för att kunna hålla sig frisk och hel så är ett aktivt liv en förutsättning.


För att få bättre resultat av massagebehandlingarna har Marielle även utbildat sig till QINOpraktikterapeut. Inom massagen så behandlas de överspända musklerna för att försöka få dessa att slappna av. När det gäller QINOpraktiken så jobbar man istället med de muskler som har dålig funktion. Behandlingen går ut på att stärka upp dessa muskler och därigenom få de överspända musklerna att slappna av. Bägge behandlingsmetoder är fungerar utmärkt tillsammans med kiropraktik.

Att lära sig nya saker och hålla sig uppdaterad är viktigt för att kunna bibehålla god kvalitet i behandlingarna och därför går Marielle regelbundet på kurser och utbildningar. Under våren 2018 avslutade Marielle sin senaste utbildning i Manuell terapi för att få ytterligare verktyg att jobba med.

Nu jobbar hon oss i sin egna firma, MARO-massage och friskvård.


Kontakta Marielle Roslund via mail här: massage@kiropraktorernavejlo.com


bottom of page