top of page

Shoppingtips

Sidan innehåller annonsläknar till bodystore, svensk hälsokost och vitaminer.nu.

Vi får ofta frågor om hur vi själva äter, tränar och vad vi använder för produkter. Det är viktigt för oss att leva som vi lär. Här är några av de grejerna som vi själva använder och därmed kan rekommendera till andra, då vi är kräsna med vår, liksom din hälsa. 

Böcker vi gillar

- Food pharmacy: Enkelt förklarat om tarmen med dess flora och bakterier. Lättläst och bra tips vad man kan göra på en gång för att förbättra sin hälsa.

- Food pharmacy kokboken: Samma författare som ovan, med bra recept för tarm och kropp.

- The Paleo Cardiologist: En amerikansk hjärtspecialist som tröttnat på medicinering och symptombehandling. Han driver nu en holistisk klinik där han hjälper sina patienter att läka naturligt med hjälp av kost, tillskott och livsstil. Lär dig massor du inte visste om bl.a. kolesterol och hjärtat och hur du själv uppnår bästa hälsan. Fantastisk bok. Hans fru är också kiropraktor:)

-Vägen till hormonell balans: Information om de kvinnliga hormonen, som alla borde veta. Bra tips till kvinnor vad man kan göra själv för att underlätta bl.a. klimakteriet.

Vattenrenare:

Vi har ju oftast ganska rent vatten här i Sverige, men vill man undvika att få i sig dåliga bakterier och parasiter, tungmetaller, läkemedelsrester och andra oönskade ämnen, så är det är en bra idé. Nyttiga mineraler och spårämnen lämnas kvar i vattnet. Vi är i alla fall jättenöjda med vår som vi har hemma. Så smidigt att man kan få dricksvatten genom filtret och så kan man vrida på spaken om man vill diska osv i det vanliga kranvattnet. 

Tillskott vi rekommenderar:


- Magnesium: Vi gillar magnesium i form av magnesiumcitrat. Det här är vår favorit.


Multivitamin

Från Thorne


Den här multivitaminen använder vi själva. Den innehåller den aktiva formen av de flesta vitaminerna och mineralerna. Eftersom vi alla inte kan göra om den inaktiva formen av vissa ämnen till aktiv form, så är det bra att inta dem i aktiv form. OBS att män helst inte ska ta järn som tillskott, så den här är bäst för kvinnor.  

Selen-tillskott

Från Thorne


Om man behöver ta Selen, så är den här ett bra alternativ. Vi rekommenderar selen i form av selenmetionin.

Probiotika

De goda tarmbakteriernaDen här probiotikan använder vi just nu för att stötta den goda tarmfloran. Den passar dock inte till alla. Det bästa är naturligtvis att ta ett avföringstest, så man ser hur ens tarmflora är och utifrån det se vilken probiotika som passar en bäst. Det finns ju många olika bakteriestammar. 

Probiotika till barn

Goda tarmbakterier för barn


Just nu använder vi Holistic probiotika även till våra barn. Vi hade tidigare Kirkmans probiotika som vi beställer från Nordiclabs (maila oss om du vill beställa den), som barnen älskar. Men just nu har vi alltså denna. Den smakar som citron säger våra barn.

Frukost

Vår typiska frukost


Så här ser våran frukost vanligtvis ut. Vi äter havregrynsgröt för att det är enkelt, även om det hade varit nyttigt med chiapudding också. Vi gillar hur som helst ekologisk havregrynsgröt (helst glutenfri) på morgonen. Vi tillagar den med himalayasalt och tar sen en stor klick med ekologiskt kokosfett (mums) och toppar med spirulina, hampaprotein, vetegräs och äkta kanel. Lyxigt om man kan dekorera ytterligare med frysta bär (i detta fall lingon från i höstas).

Dessutom äter vi gärna ett ekologiskt kokt ägg till och en kopp gurkmeja-te. 

Schampo och duschkräm barn

Ekologiskt till badet


Vi vill ha så giftfria produkter till våra barn som möjligt. Vi använder schampo & duschkräm från Urtekram.

Tandkräm

Rena tänder utan gifter


Den här tandkrämen använder vi själva. Den är ekologisk, men tar slut i munnen ganska fort. Så ibland måste man ha på lite mer efter man borstat halva munnen.

Tandkräm barn

Tandvård för barn: om man vill ha ekologisk tandkräm utan fluor. Det finns ju både för och nackdelar med fluor, det viktiga är att man läser på och tar ett informerat beslut.

Det bästa är så klart att inte ha någon smak på tandkrämen, men man måste ju få dem att vilka borsta tänderna också;)

D-droppar till barn (och vuxna)

Utan transfetter


Vi har valt att köpa egen D-vitamin till våra barn, eftersom den vi fick från bvc innehöll palmolja, vilket vi vill undvika. Men den här räcker det med en droppe om dagen, men man kan med fördel ta två. 

D-vitamin för vuxna

5000 enheter


Vi använder oftast den här D-vitaminen själva under höst och vinter, när vi inte får nog med hjälp från solen. Ibland har vi den med 2000 iu, men då tar vi en morgon och en på kvällen. 

bottom of page